Hana Hegerová mala srdcovú príhodu, je v umelom spánku

04.12.2014 Celý región

Praha 4. decembra (Teraz.sk) - Po náhlej smrti Petra Hapku (+70) sa legende československého šansónu Hane Hegerovej výrazne zhoršil zdravotný stav. Pripomeňme, že český hudobný skladateľ, dirigent, príležitostný spevák Petr Hapka a blízky priateľ šansónovej divy zomrel 25. novembra po ťažkej chorobe.

Osemdesiattriročnú speváčku Hanu Hegerovú dnes postihla srdcová príhoda a leží v umelom spánku vo Všeobecnej fakultnej nemocnici v Prahe. Informáciu priniesol denník iDNES.cz.

"Môžeme potvrdiť jej hospitalizáciu," uviedol pre server hovorca nemocnice Filip Brož. Ďalšie informácie o zdravotnom stave speváčky ale odmietol poskytnúť.

Hana Hegerová, vlastným menom Carmen Farkašová, sa narodila 20. októbra 1931 na Slovensku. Začínala v žilinskom divadle. Na prelome 50. a 60. rokov vystupovala v pražskom divadle Rokoko a potom v Semafore. Koncertovala však tiež v zahraničí, napríklad slávnej parížskej Olympii.

Speváčka šansónov spolupracovala so skladateľom Petrom Hapkom a textárom Michalom Horáčkom. Za album Potměšil hosť, s hitom Levandulová, získala v roku 1992 platinovú platňu od Supraphonu. V roku 1996 ju Akadémie populárnej hudby zapísala do Siene slávy.

V roku 2002 dostala od vtedajšieho prezidenta Václava Havla medailu Za zásluhy. 28. októbra tohto roku jej prezident Miloš Zeman udelil Rad Tomáša Garrigua Masaryka I. triedy za vynikajúce zásluhy o rozvoj humanity.
 
 
 
 
 
 

Vyberte región